Användare

ExorLive är skapat för att hantera allt från en enskild användare till stora internationella organisationer. Därför har ExorLive ett solid och rikt administrationssystem.
Organisationsadministratören har tillgång till en egen “Admin”-flik. Här kan man hantera användarkonton, aktivera automatiserade handlingar, ändra utskriftsinställningar och utseende på ExorLive och ExorLive Go, justera programtags och mycket mer.
I tillägg har supportavdelningen i ExorLive-teamet ett överordnat administrationssystem för att kunna ta sig an mer avancerade uppgifter.
I “Användare” under ADMIN, kan du lägga till nya användare, administrera användarroller och söka i existerande användare med hjälp av olika filter. Du har också möjlighet att spara alla existerande användare i en .CSV-fil.

1. Lägg till användare

Som administratör kan du skapa nya användare på följande sätt:

1. Överst i urvalsmenyn, tryck på”Admin”
  2. Tryck på “Användare”, under “ADMIN” i menyn till vänster.
  3. Tryck på “Lägg till användare”
  4. Fyll i Förnamn, Efternamn och e-postadress och andra relevanta användardetaljer.
  5. Välj tillhörande organisationsenhet
  6. Välj roll
  7. Se till att användaren har de tilltänkta rollerna i “Roller” menyn
  8. Om du vill aktivera användaren på en gång, trycker du på “Spara och sänd aktivering”. Vill du aktivera användaren vid ett senare tillfälle trycker du på “SPARA OCH LÅS”.

legg_til_bruker__SE.PNGBild 1: Steg 1-3. Tryck på bilden för att göra den större.

Användaren kommer nu att visas i användarlistan, under tilltänkt organisationsenhet.

2. Organisationsstruktur och underenheter

I ExorLive har du möjligheterna till att representera din organisationsstruktur i form av en trädstruktur. Detta kan vara speciellt användbart om din organisationen har flera underenheter med ExorLive-användare. Genom att ha användare i sina tillhörande underenheter, kan du begränsa deras rättigheter till att bara gälla i underenheterna de tillhör. Det kommer att ge dig bättre översikt, du kommer att kunna sortera ut och filtrera användare samt göra det lättare att utföra användarsök.

Du kan skapa och ändra organisationsstrukturen så här:

1. Högerklicka på organisationens “rot”, det vill säga översta organisationsled, och välj “Lägg till enhet”.
  2. Du kan också lägga till underenheter på flera nivåer, samt radera och ändra enheter.

3. Öppna, redigera och radera en användare/kontakt

3.1 Öppna och redigera en användare

Du kan öppna användardetaljer genom att dubbelklicka på användaren i användarlistan, eller trycka  till höger om användarnamnet. Då kommer följande visas:

Här kan du också Deaktivera/Aktivera användaren, samt radera en användare. Om en användare inte är aktiverad sedan tidigare, kan du skicka en aktiveringslänk till användarens e-post.

3.2 Inaktivera och radera användare/kontakter

En administratör kan inaktivera en kontakt genom att öppna "Användardetaljer" och klicka på "Inaktivera". Om du vill helt radera en användare från din organisation kan du klicka på "Radera".

Obs! Om du raderar en användare så försvinner program/mallar som är sparade på den användaren. Träningsprogram/mallar som användaren delat med kollegorna kommer finnas kvar, likaså program som den raderade användaren har sparat på sina kontakter. Vi rekommenderar därför att använda "Inaktivera" -funktionen, för det mesta.

4. Användarlista: Söka i, filtrera, sortera och ladda ner användarlista

4.1 Hitta en användare/kontakt och söka i användarlista

Du kan hitta användare genom att söka i sökfältet överst till höger.

4.2 Filtrera användarlista

För att sökningen ska gå snabbare, kan du välja att filtrera bort några användare/kontakter. Du kan antingen filtrera efter roller eller efter organisationens underenheter.

4.2.1 Filtrera efter roller

Genom att trycka på undermenyn till vänster om sökfältet kan du filtrera användare/kontakter efter roller de har i systemet.

4.2.2 Filtrera efter organisationens underenheter

Om du är rotadministratör kan du kryssa i boxen "Sök i alla enheter" för att se en lista över alla användare/kontakter i organisationen utan att behöva navigera till specifik enhet.