Brukere

ExorLive er bygget for å håndtere alt fra en enkelt bruker til store internasjonale organisasjoner. Derfor har ExorLive et solid og rikt administrasjonssystem.

Organisasjonsadministrator har tilgang til en egen “Admin”-fane. Her kan man håndtere brukerkontoer, aktivere automatiserte handlinger, endre utskriftsinstillinger og utseende på ExorLive og ExorLive Go, justere program tagger og mye mer.

I tillegg har supportavdelingen i ExorLive Teamet et overordnet administrasjonssystem for å kunne ta mer avanserte oppgaver.

I “Brukere” under ADMIN, kan du legge til nye brukere, administrere brukerroller og søke i eksisterende brukere ved hjelp av ulike filter. Du har også mulighet til å lagre alle eksisterende brukere i en .CSV-fil.

1. Legg til bruker

Som administrator kan du opprette nye brukere på følgende måte:

1. Øverst i utvalgsmenyen, trykk på”Admin”
  2. Trykk på “Brukere”, under “ADMIN” i menyen til venstre.
  3.  Trykk på “Legg til bruker”
  4. Fyll ut Fornavn, Etternavn og Epostadresse og andre relevante brukerdetaljer.
  5. Velg tilhørende organisasjonsenhet
  6. Velg rolle
  7. Se over at brukeren har de tiltenkte rollene i “Roller” menyen
  8. Dersom du ønsker å aktivere brukeren med en gang, trykker du på “Lagre og send aktivering”. Ønsker du å aktivere brukeren på et senere tidspunkt, trykker du på “LAGRE OG LUKK”.

Bilde 1: Steg 1-3.

Bilde 2: Steg 4-8.

Brukeren skal nå vises i brukerlisten, under tiltenkt organisasjonsenhet.

2. Organisasjonsstruktur og underenheter

I ExorLive har du mulighetene til representere organisasjonsstrukturen din i form av en trestruktur. Dette kan være spesielt nyttig når organisasjonen din har flere underenheter med ExorLive-brukere. Ved å ha brukere i sine tilhørende underenheter, kan du begrense deres rettigheter til å bare gjelde i underenhetene de tilhører. Det vil også gi deg bedre oversikt, sortere ut og filtrere brukere, samt gjøre det lettere å utføre brukersøk.

Du kan opprette og endre organisasjonsstrukturen slik:

1. Høyreklikk på organisasjonens “rot”, det vil si øverste organisasjonsledd, og velg “Legg til enhet”.
  2. Du kan også legge til underenheter på flere nivå, samt fjerne og endre enheter.

3. Åpne, redigere og slette en bruker/kontakt

3.1 Åpne og redigere en bruker

Du kan åpne brukerdetaljer ved å dobbeltklikke på brukeren i brukerlisten, eller trykke  til høyre for brukernavnet. Da skal følgende vises:

Her kan du også Deaktivere/Aktivere brukeren, samt slette en bruker. Dersom en bruker ikke er tidligere aktivert, kan du sende en aktiverings-link til brukerens Epost.

3.2 Deaktivere og slette brukere/kontakter

En administrator kan deaktivere en kontakt ved å åpne "Brukerdetaljer" og klikke "Deaktiver". Hvis du vil slette en bruker helt fra organisasjonen din, kan du klikke på "Slett".

Merk! Ved å slette en bruker/kontakt vil alle treningsprogrammene, lagret på brukeren/kontakten, også slettes. Dersom du er usikker, anbefaler vi å bruke "Deaktiver" -funksjonen.

4. Brukerliste: Søke i, filtrere, sortere og laste ned brukerliste

4.1 Finne en bruker/kontakt og søke i brukerliste

Du kan finne brukere ved å søke i søkefeltet øverst til høyre.

4.2 Filtrere brukerliste

For at søket skal gå raskere, kan du velge å filtrere bort noen brukere/kontakter. Du kan enten filtrere etter roller eller etter organisasjonens underenheter.

4.2.1 Filtrere etter roller

Ved å trykke på nedtrekksmenyen, til venstre for søkefeltet, kan du filtrere brukere/kontakter etter roller de har i systemet.

4.2.2 Filtrere etter organisasjonens underenheter

Dersom du er rootadministrator kan du krysse av i boksen "Søk i alle enheter" for å se en liste over alle brukere/kontakter i organisasjonen, uten å måtte navigere til riktig enhet.