Skapa egna övningar

Som administratör eller instruktör i ExorLive, kan du skapa dina egna övningar. Beskriv med egna ord och bilder hur du tycker att övningen ska utföras och ladda upp en egen video. Tillslut, ge övningen ett namn och dela den med dina kontakter och kollegor i din organisation.

För att skapa en egen övning, finns det 2 sätt att göra detta på. Du kan välja att antingen:

• Skapa en kopia av en existerande övning
  • Skapa en helt ny övning

Skapa en helt ny övning:

Börja med att hitta knappen ”Lägg till övning", längst upp till höger i träningsbiblioteket och tryck på den. Du får då upp ett fönster där du kan göra din egna övning.

Grunnläggande övningsöversikt - Titel, Beskrivning, Bild, Video, Övningsparametrar och delningsnivå.

Börja med att ge din övning ett namn genom att skriva det i fältet med texten "Övning utan namn". Beskriv övningen så gott som du kan med ord, i den fria textrutan under titeln.

Om du saknar ord kan du också ladda upp bilder till övningen genom att klicka på de vita rutorna högst upp på sidan.

Obs! Uppladdad fil måste vara * .jpg eller * .png och får inte vara större än 2 MB.

Om bilder och textbeskrivningen inte ger rättvisa kan du också ladda upp din egen video till övningen. Tryck på "Ladda upp din egen video" längst ner i fönstret och välj önskad video.

OBS! Den maximala storleken på den uppladdade videon får inte överstiga 30 MB, och måste laddas upp i .mp4-format.
Den maximala totala uppladdningsgränsen för din organisation är begränsad till 500MB. Om du vill öka en eller båda gränserna, kontakta vårt säljteam.

Välj även aktuella träningsparametrar genom att trycka på "Lägg till rad" eller justera befintlig rad till vänster.

Slutligen välj vem du vill dela övningen med under "Dela".

Innan du sparar övningen kan du se på fliken "detaljer" för att definiera övningen ytterligare.

Övningsdetaljer - Filter, Startposition och Svårighetsnivå

Genom att trycka på fliken "detaljer" får du mer träningsdetaljer som hjälper dig att definiera din övning ytterligare.
Om du vill kategorisera, och göra det lättare för andra att hitta din övning, använder du ExorLives filter- och taggsystem i vänstra sidan av fönstret. Välj ditt träningsfokus, fitness, träningsutrustning och åldersintervall.
Lägg till övnings-tags över träningsvideo.

Om du vill välja startposition och svårighetsgrad för övningen, kan du göra det i respektive fält.
När du är klar med att fylla i övningsdetaljer, tryck på "SPARA" nere i högra hörnet. Övningen kommer nu att visas i ditt övningsbibliotek och markeras med "NY".

Skapa en kopia av en existerande övning:

Kopian av övningen kommer innehålla alla detaljer i den ursprungliga övningen och du kan ändra de olika detaljerna enligt dina önskemål.

Börja med att öppna övnings detaljerna, genom att trycka på “i” ikonen om övningen är i övnings biblioteket eller tryck på ikonen som visar en penna om övningen är i träningsprogram fältet.

Tryck på “trepunkts” ikonen, längst upp till höger och sedan "Skapa din egen kopia av denna övning”