Hitta övningar

I ExorLive kan du hitta övningar och förslag på träningsprogram på ett och samma sök. Du kan antingen använda dig av fritext- eller filtersök, eller kombinera dessa. Hitta snabbare fram med sök som är mer konkreta, detta gör det lättare för dig att hitta övningar. Du kan skriva in flera ord i söket för att få mer specifika träffar. Du får också träff på synonymer till ditt sökord.

Fritextsök

Här kan du skriva dom sökord som du forbinder med övningen, tex. “axel rehab”.

ExorLive har inbyggda ordlistor för både rättstavning och synonymer, samt olika typer av märklappar - så det ska vara enkelt för dig att hitta de övningar och träningsprogram du är ute efter. Du kommer också märka att övningar du ofta använder kommer bli mer synliga än övningar du använder sällan.

Andra exempel på sökord:

• knäböj
  • höft adduktorer
  • dorsalflexion vrist
  • barn balans
  • hamstrings stretching

Filtersök

För att ytterligare begränsa ditt sök kan du använda filtersystemet.

Här kan du välja att filtrera övningar och träningsprogram efter kategorierna: träningsfokus, träningsform, träningsredskap, startposition, svårighetsgrad och åldersgrupp med underkategorier. Nedanför ser du ett exempel på vilka kategorier du kan välja.

Visning av sökresultat

Sökresultat visas som övningar och träningsprogram:

Antalet som anges är antal övningar/träningsprogram bland sökträffarna. “+” betyder att det är flera träffar, än angivet antal. Dessa visas om man önskar att se flera.

Under träningsprogram kan man filtrera ytterligare efter vilken enhet som har skapat träningsprogrammen.

Sortering av sök/filter

Du kan ändra sorteringen av övningarna/programmen, genom att klicka på sorterings-knappen “AZ↓”. Då kan du välja att sortera efter: mest relevant, nyaste först och svårighetsgrad.

Återställ-knapp

Ta bort ett filterval eller nollställa ett sök, genom att trycka på krysset “X”.

Du kan också trycka på “återställ”-knappen under filter-alternativen på höger sida.

OBS: När filter-ikonen är märkt orange, som visas ovanför, betyder det att ett filter är aktivt och kan nollställas genom att trycka på krysset vid sidan av.

Ikon och funktion

När du för musen över en övning (eller trycker på touch skärm), så får du följande möjligheter:

Tecken

Övningar

Träningsprogram

Lägg till övning

Lägg till övningar från programmet

Byt ut övningen

Spela av övningsvideo

Spela av övningsvideos för hela programmet

Flytta övningen ned/upp. (PS: du kan också dra övningen upp/ned med musen)

Öppna detta programmet

Se övningens detaljer

Se närmare information om programmet

Hitta alternativ till denna övningen

Hitta alternativ till detta träningsprogrammet

Hitta övningar med progressions-alternativ

Hitta träningsprogram med progressions-alternativ

Lägg till övningen som favorit

Lägg till programmet som favorit

Se/ändra övningen

Ta bort övningen från träningsprogrammet