Skapa egna anpassade knappar i ExorLive Go

Om du har tillgång till ExorLive GO Toolbox kan du som administratör skapa egna knappar i ExorLive Go.
Under fliken Admin, Inställningar, ExorLive Go hittar du inställningar relaterade till Utforsk-sidan i appen. Här kan du lägga till, visa och ändra egendefinierade knappar.

Språkkänsliga knappar

Knapparna i ExorLive är språkkänsliga. Det betyder att du kan skapa olika knappar för varje språk. På det sättet, om appanvändare använder olika språk i appen, kommer de att se olika knappar. Om du vill skapa olika knappar för varje språk, se till att du väljer rätt språk från rullgardinsmenyn ovanför knappbiblioteket.

Om du vill skapa knappar för ett visst språk och ha samma knappar för resten av språken, välj "Standard" -inställningen i rullgardinsmenyn. Standardinställningen använder knapparna som skapats för alla språk, som inte innehåller en anpassad knapp från tidigare.

Om du inte är oroad över ovanstående fall och vill bara skapa knappar för ett visst språk kan du välja alternativet "Standard".

Lägg till knapp

Tryck på "Lägg till knapp". Du får upp ett fönster där du kan definiera knappdetaljer.
1. Ange titel på knappen (detta är namnet som kommer att visas på knappen)
2. Skriv in undertitel (detta är texten som kommer visas under knappen)
3. Om du vill ha en egen bild på din knapp kan du göra det genom att klicka på den vita rutan i mitten. OBS! Bilden får inte vara större än 2 MB.
4. Välj vilken typ du vill att din knapp ska vara. Du har 4 möjligheter:

URL-knapp:

Knappen skickar användaren till egen vald webbsida. Ange URL-adressen i fältet märkt med URL. Välj om du vill att sidan ska visas direkt i appen eller om den öppnas i din webbläsare. Tryck på "Spara ändringar".

Programfilterknapp:

Med denna knapp kan du göra ett sök bland träningsprogram. Detta ger dig möjlighet att strukturera innehållet. Du kan till exempel skapa en knapp som visar alla träningsprogram relaterade till axel, eller som visar alla styrkeprogram, utan att du explicit måste söka och sortera efter detta.

Planfilterknapp:

Med den här knappen kan du tillåta kontakter för att hitta olika planmallar själva och lägga till dem i kalendern.

Klicka på "Planera filter" och sedan "Lägg till filter" och välj filtertypen. En sökning med "Query" visar alla planmallar som i ett eller annat måte innehåller ditt sökord. En "Tag" -sökning visar bara de planmallar som uttryckligen taggats med ditt sökord - det här kan vara användbart när du till exempel vill begränsa innehållet så att det bara visas särskilda planmallar som gjorts av dig.

Ange ditt sökord i fältet "Värde". Klicka på "Spara ändringar". Din knapp ska nu dyka upp i knappbiblioteket.

Knapp med under knappar:

Om du vill ha flera nivåer på dina knappar kan du använda "under knappar". Detta är användbart om du vill strukturera flera programfilterknappar. Dela upp “styrketränings-knappen”, i en “styrketräning med fria vikter”-knapp och “styrketräning utan utrustning”-knapp. Följ upp detta genom att dela upp “rehab”knapp till “axelrehab”-knapp och “höftrehab”-knapp. Eller vad sägs om att dela upp “styrkeknappen”, i styrketräning med en fria vikter”-knapp och en knapp som länkar till en artikel om styrketräning? Med andra ord är möjligheterna många.

Tryck på “lägg till knapp”, där du får möjlighet att definiera de önskade knapparna på nytt. När du är färdig, trycker du på “spara ändringar”.

När du är färdig med att definiera knappar, kan du scrolla upp till toppen av sidan och trycka på “spara” för att spara ändringarna.

Här kan du se hur dina knappar kan se i appen:

Ändra knappar:

Om du vill ändra dina knappar, kan det göras genom att klicka på pennikonen till höger om knappen, i knapp listan.

Om du vill radera knapparna, kan det göras genom att trycka på krysset, till höger om knappen, i knapp listan.