Hitta, redigera och sätt in en plan mall som instruktör / administratör

Om du vill kopiera aktiviteterna i kalendern från en kontakt till en annan kan du göra det genom att söka bland skapade planmallar.

Under fliken "Plan" väljer du den kontakt du vill fylla kalendern för. Klicka på en tom dag i kalendern och välj "Öppna en planmall". Du får nu ett fönster med alla tillgängliga plan mallar.

Sök i planmal:

I fönstret "Öppna planmall" kan du välja om du vill använda fritext sökning eller taggar. Ange sökordet i sökrutan som är markerad med , för att få en fritext sökning. Om du vill söka efter taggar trycker du på "Visa taggar". Om du vill nullställa sökningen trycker du på .

När du har hittat den mall du vill kan du trycka på "öppna" för att få mer information om mallen, du kan välja den som den är, eller trycka på "Juster mall", i nedre vänstra hörnet, för att redigera mallen.

Redigera planmall:

Om du vill redigera mallen, trycker du på "Justera mall" i fönstret "Öppna planmall". Om du är osäker på vilken mall du vill redigera, kan du öppna mallen och justera den efter att ha läst detaljerna.

Efter att ha tryckt på "Justera mall" visas fönstret "Redigera planmall". Här kan du ändra titel, beskrivning, delnivå, taggar och bild. Om du vill förbjuda andra från att redigera din planmall, kan du kryssa av "lås".

Notera! Administratören för din organisation kan alltid redigera din planmall.

Redigera aktiviteter i planmallen

Om du vill redigera aktiviteterna i ett visst schema kan detta göras genom att klicka på "Redigera aktiviteter".

Du kommer nu att se en lista över alla aktiviteter i planmallen.

Här är de olika kolumnerna:

• Dag nr: visar läget för sessionen i serien av dagar i schemat
  • Titel
  • Beskrivning
  • Starttid: starttid för sessionen
  • Övningar: visar antalet övningar i sessionen
  • Varaktighet (min): Visar sessionens varaktighet

Du kan ändra dagens nummer och varaktighet genom att välja träningspass och klicka på "redigera" eller genom att dubbelklicka på ett träningspass.

Du kan också kopiera eller radera träningspass genom att välja ett träningspass och klicka på "Kopiera" eller "Radera".

När du avslutar justeringar klickar du på "OK" och "Spara ändringar" för att spara de senaste ändringarna.

Sätt in planmal

När du har hittat den önskade planmallen i fönstret "Öppna planmall" trycker du på "Öppna" längst ned till höger. Du får då ett fönster med detaljer för planmallen. Här kan du välja om du vill ange en fullständig kopia av plan mallen (dvs samma uppsättning av dagar, som i original), eller om du vill skapa din egen veckomönster.

Om du väljer att ange ditt eget veckomönster väljer du startdatum, önskade dagar och hur många veckor det ska utföras.

När du är klar trycker du på "Skapa plan från mall". Du kommer nu se träningspasserna fördelade i kalendern, enligt dina inställningar.