Hitta övningar och träningsprogram

I ExorLive kan du antingen använda dig av text eller filtersök för att hitta bland alla övningar och träningsprogram.

Se videon för hjälp:

Du kan också kombinera text- och filtersök.

Text sök

I sökfältet kan du skriva de sökord som du förknippar med övningen, till exempel:

ExorLive har en inbyggd ordlista för både rättskrivning och synonymer samt olika slags märklappar. Detta gör det lättare för dig att hitta de övningar och träningsprogram du är ute efter. Du kommer märka att de övningar du använder dig utav ofta kommer att bli mer synliga än de andra.

Andra exempel på sökord:

• Knäböj
  • höft styrka utan utrustning
  • höft adduktorer
  • ankel stabilitet
  • styrka knä barn
  • hamstrings stretch

Filtersök

I filtersök kan du även välja att filtrera övningar och träningsprogram efter följande kategorier:

Här är ett exempel med ett filtersök i tre steg:

1. I kategorin Träningsfokus så väljs Axlar - utåtrotatorer
  2. Sedan väljs “Träningsform” mobilisering
  3. Sedan väljs “Utan utrustning”

Du får sökresultat i alla tre steg

Favorit filter

Du kan när som helst trycka på stjärnan för att hitta de favoritövningar och träningsprogram du favoritmarkerat

= favoritfilter är inte aktivt

= favoritfilter är aktivt

Du favoritmarkerar en övning eller ett träningsprogram genom att trycka på stjärnan

Visning av sökresultat

Sökresultat visar både övningar och träningsprogram:

Antalet som anges är antal övningar/träningsprogram i sökträffen. “+” betyder att finns fler övningar än detta antalet och antalet uppdateras när man bläddrar nedåt i övningarna/träningsprogrammen.

Under träningsprogram kan man välja mellan: alla, program av mig, program av min organisation, EL Förslag (förslag från ExorLive teamet) och Globala förslag (publicerat av någon någonstans i världen).

När du för muspekaren över en övning (eller trycker på en touch skärm) får du följande möjligheter:

Lägg till övning

Spela av övningens video

Se övningsdetaljer

Hitta alternativ till den här övningen

Hitta progressions alternativ (svårare/lättare övningar)

Lägg till övningarna från programmet

Öppna det hör programmet

Spela av video för övningarna från programmet

Få mer information om programmet

Hitta alternativ till det här programmet

Hitta progressions-alternativ (svårare/lättare program)

Sortering av sökresultatet

Du kan ändra sortering genom att trycka på sorteringsknappen “AZ”:

Nollställ sök/filterval

Ta bort ett filterval genom att trycka på krysset “x”.

Du kan nollställa alla filterval på två sätt:

1. Genom att trycka på “nollställ”:
  2. Trycka “x” i sökrutan

OBS! När filterikonen är orange som visat ovan, så betyder detta att ett filter är aktivt och kan nollställas genom att trycka på “x”

Andra sätt att hitta och öppna träningsprogram på:

Tryck på öppna:

Du kan då välja mellan att öppna

1. Träningsprogram för en kontakt
  2. Förslag/Mallar
  3. Egna träningsprogram

Skapa en egen övning

Om du inte hittar den övningen du är ute efter kan du lägga in en egen övning

• Genom att söka på “Blank övning” i sökfältet får du en blank övning som du kan redigera och lägga in en egen beskrivning på
  • Genom att skicka en bild/teckning samt beskrivning till [email protected] kan vi lägga in den övningen för dig med illustration och beskrivning. I tillägg kan vi producera videos och bilder av övningen. Detta kostar såklart ingenting för dig! :)
  • Du kan också skicka en förfrågan genom att trycka på den gröna feedback knappen nere till höger.

Lägg till övningar och öppna träningsprogram

När du har hittat en övning du önskar att lägga till i ett träningsprogram gör du såhär:

Antingen så trycker du på “+” tecknet eller så “drar och släpper” du övningen i fältet för träningsprogram.

Du öppnar ett träningsprogram genom att trycka på :

Du kan också göra ett av följande alternativ:

Lägg till övningar från programmet

Se närmare information om programmet

När du väljer “Se närmare information om programmet”, så får du se följande:

Här kan du välja att öppna programmet, eller hämta ut enkelövningar.

Träningsdata som är inlagda på övningen i det aktuella programmet följer då automatiskt med.