Hitta övningar och träningsprogram

I ExorLive kan du hitta övningar och träningsprogram förslag på samma sök

Du kan antingen använda dig av textsök eller filtersök.

Se videon her:

Du kan också kombinera text- och filtersök.

Text sök

I text sök kan du skriva de sökord som du förbinder med övningen, till exempel:

ExorLive har en inbyggd ordlista för både rättsskrivning och synonymer samt olika slags märklappar så att det ska bli enkelt för dig att hitta de övningar och träningsprogram du är ute efter. Du kommer också att märka att övningar du använder dig av kommer att bli mer synliga än övningar du inte använder så ofta.

Andra exempel på sökord:

• Knäböj
  • höft styrka utan utrustning
  • höft adduktorer
  • ankel stabilitet
  • styrka knä barn
  • hamstrings stretch

Filter sök

I filter sök kan du även välja att filtrera övnignar och träningsprogram efter följande kategorier:

Här är ett exempel med ett filtersök i tre steg:

1. I kategorin Träningsfokus så väljs Axlar - utåtrotatorer
  2. Sedan väljs “Träniningsform” mobilisering
  3. Sedan väljs “Utan utrustning”

Du får sökresultat i alla tre steg

Favorit filter

Du kan när som heldst trycka på favorit filtret för att hitta dina favoritövningar och träningsprogram:

= favoritfilter är inte aktivt

= favoritfilter är aktivt

Du väljer en övning eller ett träningsprogram som favorit genom att trycka på stjärnan

Visning av sök resultat

Sökresultat visas som övningar och träningsprogram:

Antalet som anges är antal övningar/träningsprogram i sökträffen. “+” betyder att finns fler övningar än detta antalet och antalet uppdateras då när man bläddrar nedåt i övningarna/träningsprogrammen.

Under träningsprogram kan man välja mellan: Alla, Mina, Min organisation, EL Förslag (förslag från ExorLive teamet) och Globala förslag (publicerat av någon någonstans i världen).

När du för muspekaren över en övning (eller trycker på en touch skärm) så får du följande möjligheter:

Lägg till övning

Spela av övningens video

Se övningsdetaljer

Hitta alternativ till den här övningen

Hitta progressions alternativ (svårare/lättare övningar)

Lägg till övningarna från programmet

Öppna det hör programmet

Spela av video för övningarna från programmet

Få mer information om programmet

Hitta alternativ till det här programmet

Hitta progressions alternativ (svårare/lättare program)

Sortering av sökresultatet

Du kan ändra sortering genom att trycka på sorteringsknappen “AZ”:

Nollställ sök/filterval

Ta bort ett filterval genom att trycka på krysset “x”.

Du kan nollställa alla filterval på två sätt:

1. Genom att trycka på “nollställ”:
  2. Trycka “x” i sökrutan

OBS! När filterikonen är orange som visat ovan, så betyder detta att ett filter är aktivt och kan nollställas genom att trycka på “x”

Andra sätt att hitta och öppna träningsprogram på:

Du kan då välja mellan att öppna

1. Träningsprogram för en kontakt
  2. Förslag/Mallar
  3. Egna träningsprogram

Lägg in en egen övning

Om du inte hittar den övningen u är ute efter så kan du lägga in en egen övning

• Genom att söka upp “Blank” övning som du lägger in i träningsprogrammet för att sedan lägga in önskad beskrivning
  • Genom att sända en bild/teckning samt beskrivning till content@exorlive.com. Då lägger vi in övningen för dig med illustration och beskrivning samt ser till att den blir märkt med egenskaper som gör det lätt att hitta den igen. I tillägg till detta så producerar vi video och bilder/illustrationer av den här övningen. Vet du vad det bästa av allt är med det här? Det kostar ingenting! :)
  • Du kan också skicka en förfrågan genom att trycka på pratbubblan  längst upp i det högra hörnet.

Lägg till övningar och öppna träningsprogram

När du har hittat en övning som du önskar att lägga till i ett träningsprogram så gör du så här:

Antingen så trycker du på “+” tecknet eller så “drar och släpper” du övningen i fältet för träningsprogram.

Du öppnar ett träningsprogram genom att trycka på .

Du kan också göra ett av följande alternativ:

Lägg till övningar från programmet

Se närmare information om programmet

När du väljer

, “Se närmare funktion om programmet”, så får du de följande:

Här kan du välja att öppna programmet, eller hämta ut enkelövningar.

Träningsdata som är inlagda på övningen i det aktuella programmet följer då automatiskt med.