Hjälp till bättre sök

Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra våran sökmotor. Detta gör vi på flera sätt, vi har:

• Ett system med taggar (nyckelord till övningar) som vi ständigt uppdaterar.
  • Vi har också ett system med synonymer som gör att olika namn eller begrepp du söker på kan styra dig till samma övning. Du kan till exempel söka på både ”american sit-ups” och ”butterfly sit-ups” och få upp samma övning då detta är synonyma begrepp för samma övning.
  • Vi har också en sökmotor som kontinuerligt arbetar med att förbättra sig själv genom maskininlärning. Desto mer du (och andra) använder ExorLive, desto bättre blir den på att hitta just de övningarna du önskar dig.

Filter

Nollställ sök/Återställ

Favoriter

Sortering

Här har du några tips du kan använda dig av när du letar efter övningar:

1. Sortering

Här kan du välja att sortera sökresultaten efter de nyaste övningarna först, svårighetsgrad på övningarna och de övningarna som är mest relevanta för dig. Märk: det är endast när du har sorteringen på ”Mest relevant” som maskininlärning är på i sökmotorn, och som den hittar de övningarna som är mest relevant för din sökhistorik. Det är också denna sortering som kommer på automatiskt om du inte ändrar den själv. Ändringen sparas och den blir inte ändrad tillbaka till ”Mest relevant” automatiskt om du väljer en annan.

2. Favoriter

När du hittar övningar du tror du kommer använda ofta så är ett tips att lägga till dom som favoriter. Detta gör du genom att klicka på stjärnan i rutan för den aktuella övningen/programmet. När den är vald som favorit, blir stjärnan orange och du kan få upp övningen genom att klicka på stjärnan i sökfältet. Här kan du också kombinera detta med ett fritextsök, där du söker bland dina egna favoriter. Du kan både lägga in enstaka övningar samt färdiggjorda program som favoriter.

3. Kombinera flera sökord

Du kan specificera söket genom att söka på flera sökord samtidigt.

4. Filter

Du kan använda filtren till höger i rutan för att specificera ditt sök. Detta är ett jättebra knep eftersom du kan specificera söket noggrant genom att välja flera filter samtidigt. Som till exempel höftextensorer + styrketräning + stående.

5. Kombinera sökord och filter

För att få ett ännu mer specifikt sökresultat kan du använda både filter och fritext för att få det mest relevanta resultaten.

6. Effektivisera söket

Du kan söka på vad som helst, allt från olika träningsformer och fokusområden till namn på övningar eller diagnoser.

Du kan använda minustecken i sökmotorn. Till exempel kan du skriva ”stående hantelcurl -gummiband -boll -slynga -stång" och få 19 övningar som resultat istället för 77 övningar på ”hantelcurl”.

7. Medicinska termer

Vi har många program och några övningar som är sökbara på medicinska termer, diagnoser, skador och funktionsnedsättningar. Till exempel kan man söka på ”karpaltunnelsyndrom”, ”ADHD”, ”impingement”, ”depression”, eller ”ACL” för att nämna några. Du kan därmed söka upp färdiggjorda mallar till en diagnos eller hitta information om den aktuella diagnosen. Detta gäller också för olika sporter och aktiviteter.

8. Koder

Vi har många program som också är sökbara på ICD-10 och ICPC-koder. Till exempel "s76.3" eller "L14" som ger dig L-protokoll. "m42.0" eller "l94" ger dig Morbus Scheuermann.

9. Gör ditt eget övningsbibliotek med programmallar

Du kan skapa ditt eget övningsbibliotek i dina egna program mallar. Detta gör att du lätt kan hitta de övningarna du ofta använder. Det finns också en funktion där du kan ändra beskrivningen på enskilda övningar men ändringarna blir endast sparat i det enskilda träningsprogrammet ändringen blir gjort i. Det är väldigt praktiskt att spara dessa ”ändrade övningarna” i en egen mall till senare användning istället för att ändra dom varje gång.